welkom

bij de Kennemer Golf & Country Club. Opgericht op 11 december 1910, verhuisde de Kennemer Golf & Country Club in 1928 naar zijn huidige locatie, naar een baan die nieuw ontworpen was door Harry Colt. Sindsdien zijn er toevoegingen gedaan op basis van de ontwerpprincipes van Colt, leidend tot de huidige 27 holes. De baan heeft een open karakter, dus wind is een belangrijke factor. Of u nu amateur of professional bent, u wordt uitgedaagd door het unieke ontwerp, de rough en de heersende zuidwestelijke wind, allemaal kenmerken van Nederlands oudste baan aan zee. De Kennemer Golf & Country Club heeft vele nationale en internationale amateur- en professionele toernooien georganiseerd. De Dutch Open is al meerdere malen hier gespeeld. De afgelopen jaren stonden we voor de uitdaging om een ​​baan van topkwaliteit te presenteren, zonder het gebruik van pesticiden of andere kunstmatige substanties. We zijn trots op de resultaten tot nu toe en hebben er vertrouwen in dat de kwaliteit van onze tees en greens verder zal verbeteren. Er is een renovatieprogramma voor bunkers aan de gang en als u toevallig een bunkerschot heeft, dan zult u de verbeteringen aan onze bunkers ervaren. We verwelkomen u ook graag in ons historische clubhuis, ook gebouwd in 1928, met een prachtig uitzicht over de baan. Onze collega’s in het restaurant kijken ernaar uit u te verwelkomen voor een drankje, lunch of diner. We hopen dat u uw bezoek aan de Kennemer Golf & Country Club met plezier zult herinneren. 

Wiegert Mulder, voorzitter KG&CC


Speel mogelijkheden

Bezoekers in het bezit van een geldige lidmaatschapskaart van een door de NGF erkende golfclub of gelijkgestelde vereniging, dan wel een buitenlandse golfclub, met een aantoonbare maximum exact handicap van 24, mogen 3 keer per jaar spelen op onze baan. Op de dagen dat er (club)wedstrijden en/of gastgroepen zijn, is de baan helaas gesloten voor bezoekers.

Bezoekers vragen wij vriendelijk vooraf te informeren bij de caddiemaster of zij kunnen spelen (023 571 8456 of via caddiemaster@kennemergolf.nl). De caddiemaster houdt bij het toelaten van bezoekers rekening met de regelmatige bezetting van de baan. In de ochtend en in de middag worden maximaal 12 bezoekers toegelaten. Bezoekers worden verzocht zich te houden aan de aanwijzingen van de caddiemaster.

Gastgroepen van meer dan 12 personen zijn uitsluitend te boeken via de manager (manager@kennemergolf.nl). Gastgroepen kleiner dan 10 personen worden op alle dagen toegelaten met uitzondering van zondag, te boeken via de caddiemaster, mits de baanbezetting dit toelaat. Tussen 10.00 uur en 14.00 uur is de baan gereserveerd voor leden.

Introductieregeling

Ere-, Spelende-, Jongeren en Corporate leden, mits meespelend, mogen maximaal 3 personen per keer introduceren, vooraf aan te melden bij de caddiemaster. Op zondagen is introductie in de winter pas na 13.00 uur en in de zomer pas na 14.00 uur toegestaan.

Leden met introducés dienen bij de caddiemaster vooraf te informeren welke starttijd wenselijk is; een vaste starttijd is niet te reserveren. Een introducé moet golfvaardig zijn; de golfvaardigheid van de introducé is de verantwoordelijkheid van het lid. Introducés mogen 5x per jaar spelen op onze baan. Echtgenotes(n) van leden mogen 5x per jaar spelen op onze baan.

Een ledengroep met gasten bestaat uit meer dan 4 spelers en minimaal 40% uit leden. Ledengroepen dienen vooraf te reserveren bij de caddiemaster. Het tarief bedraagt € 65,- voor niet-leden. Bij een ledengroep met een kleiner aantal leden dan 40%, geldt het tarief van € 150,- boven het meerdere van twee introducés per lid. 

Hospitality chain

Leden, met een maximum exact handicap van 24.0, van de golfclubs Eindhovensche Golf, Toxandria, de Pan, Noordwijk, Broekpolder, Rosendaelsche, Hilversumsche, Koninklijke Haagsche en Kennemer mogen voor een gereduceerd tarief (max. 4 spelers) op elkaars banen spelen, maximaal 5x per jaar. Vooraf dient altijd telefonisch bij de caddiemaster van de desbetreffende club te worden geïnformeerd of er gespeeld kan worden. Leden van de genoemde clubs zijn te allen tijde, ook zonder te spelen, welkom in het clubhuis.

Golfprofessionals

PGA(A&B)- kaarthouders mogen op maandagen 5x per jaar spelen – en zijn dan geen greenfee verschuldigd – na afspraak met de Head professional en de caddiemaster.

Openingstijden

Het clubhuis is in principe dagelijks geopend van 8.30 uur tot 22.00 uur voor leden en bezoekende spelers. Gedurende de wintermaanden kunnen er afwijkende openingstijden gelden. De driving range is dagelijks geopend van 07.00 uur tot 21.30 uur. 

Club Restaurant de Kennemer

Voor alle informatie omtrent ons Club Restaurant, klikt u hier